Χρυσούλα Σεβαστιάδου  

Το πατρινό μακαρόν που κέρδισε τους Γάλλους

Τα μακαρόν της Χρυσούλας Σεβαστιάδου μπήκαν στην πρώτη τριάδα του διαγωνισμού για το «καλύτερο ελληνικό μακαρόν» που διοργάνωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης το 2018. Ήταν η μόνη μη επαγγελματίας ζαχαροπλάστης ανάμεσα στους 50 διαγωνιζόμενους. Στον τελικό  συμμετείχε με  ένα μακαρόν με γκανάς λευκής σοκολάτας και ρυζόγαλο, βανίλια  κανέλα. Ουσιαστικά ήταν γεύση από το ρυζόγαλο της γιαγιάς της μεταμορφωμένο σε ένα γαλλικό περίβλημα. Το μακαρόν της είχε μοβ χρώμα με μια βρώσιμη ασημένια πινελιά πάνω του, θυμίζοντας το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα της Πάτρας, λίγο πριν πέσει το σκοτάδι…

Δήλωση:

«Η επιθυμία μου να προσφέρω στους ανθρώπους εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές που μιλούν στην ψυχή τους, με οδήγησε στη ζαχαροτεχνία.