Πατρινές μπίρες… από σπίτι διακρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας.
Ο πατρινός ερασιτέχνης ζυθοποιός Γιώργος Ντάνος ασχολήθηκε με την οικιακή ζυθοποίηση, όταν τυχαία δοκίμασε φρέσκια μπίρα από μικροζυθοποιείο. Διάβασε, πειραματίστηκε και το 2018 δύο μπίρες του διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας «GREAT TASTE 2018» και κατατάχθηκαν στις καλύτερες του κόσμου. Συγκεκριμένα η «De’KA 5» κατηγορίας Tropical STOUT απέσπασε δύο αστέρια και η «ΑΜΜΟΥΣΑ» κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι. Οι μπίρες του πατρινού οικοζυθοποιού κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 12.600 περίπου προϊόντα από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Δηλωση: «Μου αρέσει να συνδυάζω δύο διαφορετικές-ίδιες τέχνες, την τέχνη της μπίρας και την τέχνη του φαγητού και να δημιουργώ μπίρες ιδιαίτερης γεύσης»