ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ    

Το Σανταμέρι στη Νέα Υόρκη

Μεγάλη έκπληξη έχει φέρει το οινοποιείο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου από τη Sant Or, που βρίσκεται στο Σανταμέρι. Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια έχτισε ένα οινοποιείο από την αρχή με προσανατολισμό στη βιοδυναμική καλλιέργεια. Μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι το 1ο και μόνο οινοποιείο στην Ελλάδα που φέρει πιστοποίηση Βιοδυναμικής καλλιέργειας, πέρα από τη βιολογική που διαθέτει από την αρχή της λειτουργίας του.

Η λευκή ποικιλία της περιοχής με το όνομα Σαντομεριάνα έχει εκπλήξει πολλούς με τον τρόπο οινοποίησης καθώς περνά από αμφορέα. Δεν βρέθηκε τυχαία ανάμεσα στα 50 great Greek Wines, ενώ έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και στη Νέα Υόρκη.