Εμβληματική μορφή της τοπικής επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής. Γεννήθηκε το 1938 στην Πάτρα με καταγωγή από το Σούλι. Είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, διετέλεσε διευθυντής του Επιμελητηρίου Πατρών και σήμερα διευθύνει την εταιρεία επεξεργασίας και παραγωγής άλατος «ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ», την οποία ίδρυσε το 1936 ο πατέρας του Σπυρίδων.
Η εταιρεία έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και απασχολεί 35 άτομα. Χρησιμοποιεί την ηλιακή εξάτμιση, την αρχαιότερη μέθοδο ανάκτησης του αλατιού, ενώ έχει αναπτύξει, όσον αφορά τον φυσικό καθαρισμό, μια τεχνολογία πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα η σύνθεση του προϊόντος να διατηρείται αναλλοίωτη. Η εταιρεία καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς και προσφέρει όλους τους τύπους αλατιού που προορίζονται για κατανάλωση και εργοστασιακή χρήση, ενώ παράγει και προϊόντα για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Η ΧΙΩΝ δραστηριοποιείται και στις εξαγωγές με το 10% της ετήσιας παραγωγής της να διανέμεται στο εξωτερικό Σήμερα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο λόγω της ποιότητάς της. «Είναι μια εταιρεία μικρή, αλλά με μεγάλο κύρος», όπως συνηθίζει να λέει ο κ. Κανελλόπουλος, άνθρωπος χαμηλών τόνων, που αποφεύγει τον θόρυβο γύρω από τον εαυτό του, σύμφωνα με τους κανόνες της «δωρικής» σχολής των επιχειρηματιών.